Nejlepšího běžce na lyžích v historii přivítají v Liberci davy fanoušků. Původně měl Northug jet pouze sprinty. Nakonec se rozmyslel a nastoupí i do hlavního závodů.

„Je pro mě velkou motivací zazávodit si na specifické trati v Jizerských horách, kterou musím nejdříve trochu poznat,“ řekl čtyřnásobný medailista z olympijských her v kanadském Vancouveru. I proto do Česka dorazí již ve čtvrtek.

Mezi fanoušky je o lyžařského veterána stále velký zájem. Petter svoji kariéru ukončil před dvěma roly. „Diváci mají o Northuga stále velký zájem, sociální sítě Jizerské 50 zahltily dotazy, kde si bude možné slavného závodníka nechat podepsat. Tím, že se zdrží v Jizerských horách minimálně tři dny, dává všem fanouškům velkou šanci se s ním potkat osobně,“ slibuje Valoušek. Northug se zúčastní již pátečních sprinterských závodů, kde vítěz bere prémii sto tisíc korun.

Dnes 34letý Petter Northug má na Česko dobré vzpomínky. Na mistrovství světa v Liberci v roce 2009 vyhrál hned tři zlaté medaile. Ovládl skiatlon, trať na 50 kilometrů volně a triumfoval i ve štafetě.

53. ročník Jizerské 50 startuje už za necelé dva týdny. V pátek 7. února je na programu Bedřichovská 30 volně, sprinty soupaž a dětské závody. V sobotu se jede Bedřichovská 25 a 10 klasicky a firemní štafeta. V neděli 9. února odstartuje v 8.30 hlavní závod na 50 kilometrů klasicky.

Zdroj: Sport, Právo, ČTK. Úvodní foto:Reuters

Předchozí článekVelbloud si usmyslel, že bude vlak a poběží po kolejích. Hodinu zbrzdil dopravu.
Další článekMarkéta dává naději na lepší život nejchudším dětem. Staví pro ně školy v Kambodži.

Komentáře

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno