Ester Ledecká přesedlala z lyží na snowboard. A skok to vůbec nebyl špatný. Je z toho stříbrná medaile z paralelního slalomu v rakouském Bad Gasteinu. Až ve finále prohrála s vedoucí ženou seriálu Němkou Ramonou Hofmeisterovou.

Foto: Ivana Roháčková

„Mám strašnou radost. Užila jsem si to.Celý tým zase odvedl fantastickou práci a s výkonem jsem samozřejmě spokojená. Druhým místem jsem vstoupila do sezony moc dobře,“ řekla čtyřiadvacetiletá Ledecká.

Na začátku sezóny měly přednost lyže a tak Ledecká naskočila do Světového poháru až v polovině ledna. „Musela jsem si počkat, ale o to víc jsem se těšila,“ prohlásila.

Česká hvězda na prkně startovala pouze dva dny po sjezdařských závodech Světového poháru v Zauchensee. Na oddych měla tak pouze jeden den. Přesto se dokázala skvěle aklimatizovat a zkoncentrovat. Kvalifikaci vyhrála a v prvním kole porazila Japonku Cubaki Mikiovou. V semifinále zase zdolala Němku Carolin Langenhorstovou.

Chybka přišla až ve finále. „Finálová jízda byla horší než ostatní. Ve vrchní části jsem měla problém dostat se do rytmu. Na videu se to pokusím zanalyzovat s trenérem, poučit se z toho a příště to udělat líp,“ řekla Ledecká.

„Byl to skvělý den, skvělé podmínky a skvělý závod. Mám to tady ráda,“ řekla Hofmeisterová po čtvrté výhře v sezoně a směrem k Ledecké dodala: Gratuluju téhle jedinečné holce. Vítej zpět!

Vítej zpět i z nás, Esterko!

Zdroj: ČTK. Úvodní foto: Ivana Roháčková

Předchozí článekPřelomový objev. Díky nové metodě lékaři snadněji odhalí rakovinu.
Další článekDevadesátiletá babička potřebovala opravit bojler. Když jí přišla faktura, rozplakala se.

Komentáře

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno