Rok na plné pecky zažijí sportovní fanoušci. Válet budou biatlonisté, judista Krpálek, fotbalisti na EURU a všemu nasadí zlatou korunu Olympiáda v Tokiu.

Zdroj: BIATLONISTKA MARKÉTA DAVIDOVÁ | FOTO: ČTK/AP

Rychlobruslení

Hned v lednu čeká naši nejlepší rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou Mistrovství Evropy. Martina se vracela po vleklých zdravotních problémech. „Ještě jsem neřekla poslední slovo. Medaile neslibuju, ale rvát se o ně budu, protože jinak to ani neumím,“ dodala Sáblíková pro Sport.cz.

Biatlon

Biatlonové hvězdy se letos opět sjedou do Nového Města na Moravě. Na začátku března bude Světový pohár hostit Vysočina Aréna. Pojedou se sprinty, štafety i závody s hromadným startem. Fanoušci se mohou těšit na hvězdné Nory, rvát se budou i Čeští biatlonisté, kteří se řadí mezi Světovou špičku. Markéta Davidová letos zářila na stupních vítězů a daří se i čerstvě vdané Evě Kristejn Puskarčíkové.

Halové mistrovství světa v atletice

Nejvýznamnější událostí atletů bude halové mistrovství světa v čínském Nan-ťingu (13.-15. 3.). Před dvěma lety vybojovali čeští atleti dvě medaile – Tomáš Staněk bronzovou v soutěži koulařů a Pavel Maslák zlatou v běhu na 400 metrů.

Mistrovství Evropy v judu

V květnu zase rozzáří Prahu Mistrovství Evropy v judu. V něm se představí úřadující světový i olympijský šampion Lukáš Krpálek.

Hokejové Mistrovství světa

Květen bude tradičně patřit i hokejovému mistrovství světa. Šampionát bude hostit Švýcarsko, konkrétně Lausanne a Curych. Zlaté medaile obhajují Finové, kteří si v Bratislavě poradili ve finále s Kanadou. A co Češi? Čeští hokejisté sahali po bronzu, ale v nájezdech podlehli Rusům. Doufejme, že letos to cinkne.

Fotbalové EURO

Na programu bude i fotbalové Euro, takové, jaké svět neviděl. Probíhat bude ve 12 zemích od 12. 6. do 12. 7. Organizátoři chtějí připomenout 60. výročí od pořádání prvního ročníku.

Olympijské hry

Zraky celého světa se v létě upřou do Japonska. Letní olympijské hry v Tokiu jsou nejočekávanější sportovní událostí roku. Sportovní hvězdy začnou o medaile bojovat už v pátek 24. července a svá želízka v ohni má i Česká republika. Pozornost se bude upínat ke střelbě, kde bude řádit Filip Nepejchal, čerstvý ženáč Jiří Prskavec zase bude soupeře prohánět na kajaku a na souši bude zápasit Lukáš Krpálek. Svůj talent bude mít možnost poprvé na Olympiádě předvést náš nejlepší lezec Adam Ondra. Pozadu nezůstanou ani kanoisté, či tenisté.

Světový šampionát v nohejbale

 Česko bude hostit MS v nohejbale. Fanoušci tak nemusí cestovat nikam daleko. Světový šampionát bude od 27. do 29. listopadu v kongresovém centru O2 Universum v Praze. Češi se budou rvát o nejvyšší stupínky, protože v nohejbale celosvětově dominují. Loni v rumunské Kluži vyhráli všechny tři kategorie a dvě zlaté medaile vybojovali i na předešlém šampionátu v Brně v roce 2016.

Ani motorkáři nepřijdou zkrátka. Na domácí půdě se pojede několik závodu v čele s brněnskou Velkou cenou.

Úvodní foto: Olympijské medaile pro Tokio 2020 | Foto: Reuters

Předchozí článekSilná fotka, které zamávala internetem. Maminka po porodu v momentech, které už nejsou tak zajímavé. Přesto jsou nesmírně důležité.
Další článekZuzka bojuje proti městské ignoraci. A bojuje vlastníma rukama.

Komentáře

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno