Americká tenisová hvězda se po třech letech raduje. V osmatřiceti letech Serena Williams ovládla turnaj a získala titul v Aucklandu. Prize money (odměnu) si nenechá, veškeré peníze z výhry věnuje Austrálii.

Zdroj: newsbreak.com/ (Photo: Getty)

Naposledy Serena vyhrála Australian Open jako těhotná. Od té doby byla ve finále pětkrát, pokaždé prohrála. Smůla je prolomena a Serena se dočkala svého třiasedmdesátého titulu v kariéře. Ve finále porazila krajanku Jessicu Pegulaovou.

„Úžasný pocit, bylo to už hodně dlouho. Na tenhle moment jsem čekala dva roky. Myslím, že na mé tváři bylo vidět, jak se mi ulevilo,“ vyprávěla bývalá světová jednička pro web cbsnews.com. s tím, že je podle ní neskutečné, že stále hraje.

Fanoušky pak potěšila zprávou, že veškeré peníze za výhru věnuje Austrálii, kterou sužují požáry. Jde o částku téměř milion korun.

 „Hraju v Austrálii přes dvacet let a je hrozně těžké sledovat zprávy o všech těch požárech, při kterých lidé a zvířata přicházejí o své domovy. Proto dávám všechny peníze za výhru na dobrou věc a šaty ze zdejších zápasů do aukce.“ Serena se také zúčastní charitativní akce, kterou pořádá australský tenisový svaz.  

Zdroj: Sport.cz, Právo. Úvodní foto: AFP via Getty Images.

Předchozí článekRadostí pláčou lékaři i pacienti. Odborníci mají první účinný lék na cystickou fibrózu.
Další článekSvět se spojil a Češi nejsou výjimkou. Posíláme miliony korun na pomoc.

Komentáře

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno