Slovenská lyžařka si připsala další skvělé vítězství. Ve Světovém poháru tak snížila náskok Mikaely Shiffrinové v této disciplíně (slalom) na 80 bodů.

Foto: Lisi Niesner, Reuters.

Slovenská lyžařka potvrdila své kvality, když triumfovala ve Flachau v prestižním nočním zavodě. Vlhová před deseti dny vyhrála i v Záhřebu a díky tomu ve slalomech ukončila roční kralování Shiffrinové v pohárovém seriálu. Časem 1:53,65 min zdolala druhou Švédku Annu Swenn Larsson o jednu desetinu.

„Udělala jsem v druhém kolem spoustu chyb, cítila jsem, že jsem nejela nejlépe. Slyšela jsem, jak mě fanoušci povzbuzují, takže jsem se snažila do toho jít naplno. Nakonec to vyšlo. Každé vítězství je speciální, ale vyhrát tady ve Flachau opět po roce je neuvěřitelné. Bylo těžké se zkoncentrovat, ale snažila jsem se do toho dát všechno,“ řekla dojatá Petra pro RTVS.

V celkovém hodnocení Světového poháru se Vlhová vrátila na druhou příčku, na Shiffrinovou ztrácí 273 bodů. Slalomy se do konce sezony pojedou ještě čtyři. Světový pohár bude pokračovat v sobotu obřím slalomem v Sestriere.

Foto: TASR/Martin Baumann

Úvodní foto: TASR/Martin Baumann Zdroj: Sport.cz, Dobré noviny.

Předchozí článekDevadesátiletá babička potřebovala opravit bojler. Když jí přišla faktura, rozplakala se.
Další článekČeská vesnička nestaví nové budovy. Místo toho své okolí zalesňuje.

Komentáře

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno