Mehmet Genç, který je známý pod pseudonymem Rotasız Seyyah, miluje fotografování.

V prosinci roku 2014 se rozhodl, že začne cestovat, aby poznal svět. V té době ještě netušil, které země chce navštívit. Šel tam, kam ho zavál vítr. Cestou fotil ženy, které měly na tváři smutný výraz. Stačila jedna věta, která všechny ženy doslova rozsvítila.

Vždy, když mu žena dala souhlas s focením, udělal pár záběrů a potom jí řekl, že je krásná. Tato jednoduchá věta dokázala rozesmát nejednu ženu.

Zpříjemnil jim den a zachytil jedinečný okamžik. Dokázal tak, že život se skutečně skládá z maličkostí.

Mehmet viděl v Tádžikistánu a Kirgizsku hodně žen, které měly zlaté zuby. Jedna z nich mu dala svolení, aby ji vyfotil. Když jí následně řekl, že je krásná, jako mladé děvče, okamžitě jí vykouzlil úsměv na tváři.

https://www.instagram.com/p/BW1sSBNhPGq/?utm_source=ig_web_copy_link

Mathilda pochází Guatemaly. Nechtěla se do objektivu usmát, protože neměla všechny zuby. Mehmet jí však řekl. „Jste opravdu krásná,“ a vyfotil ji.

Mehmet se s pani Fidelinou setkal v Salvádoru, který navštívil s přáteli. Také jí na tvář vykouzlil úsměv. 

View this post on Instagram

Photo by @rotasizseyyah Fidelina Cortes dünyada Nawat(nahuat) dilini bilen sadece 250-300 kişiden biri. Onu, San Salvador’da evinde kaldığım kişinin arkadaşı sayesinde köyüne giderek buldum. El Salvador'da uzun yıllar süren iç savaş sırasında yaklaşık yüzbin yerli katledilmiş. Yerli olup olmadıklarını anlamak için hangi dili konuştuklarına bakılıyor, Nahuat dilini kim konuşuyorsa sorgusuz, sualsiz öldürüyorlarmış. Bu 250-300 kişi ise Nahuat dilini bilmediklerini karşıdakilere inandırarak hayatta kalmayı başarmış. Neredeyse tüm yerliler öldürüldüğü için El Salvador'da geleneksel kıyafetli kimse yok. Maalesef tüm gelenek ve görenekler de aynı şekilde yok edilmiş. 75 Yaşındaki Fidelina 11 çocuğunun 6 tanesini kaybetmiş. Çoğu cinayete kurban gittiği için ölüm sebeplerini soramasam da eski fotoğraflarını incelerken gözüme her fotoğrafta boynuna taktığı bu kırmızı kolye ilişti ve onu sordum. Henüz 15 yaşındayken ailesi onu ilk defa köyden çıkarıp şehire götürmüş. O sırada bu kolyeyi gördüm ve çok istedim diyor. Ailesinde de durum yok ama illa ki istiyor. O zamanın parasıyla 1 kon verip bu kolyeyi aldırmış. Çok büyük paraydı diyor ve gülerek ekliyor; "kolay kolay beni tekrar şehire götürmediler." Güzel güzel muhabbetimizi yapıp, fotoğrafını çektim. Daha sonra takipçilerden gelen yardımı ileterek evden ayrılıyorduk ki, kapıda adımı tekrar sordu. Mehmet dedim. "Tamam Mehmet, seni ve ismini hiçbir zaman unutmayacağım" dedi. "Seni hiç unutmayacağım emir erim Ramazan" repliği gibi demiş olsa da biliyorum ki 60 yıl bir kolyeyi boynunda taşıyan Fidelina ömür boyu beni ve ismimi unutmaz 🙂 #elsalvador #nahuat

A post shared by Rotasız Seyyah (@rotasizseyyah) on

S touto paní se setkal v Guatemale. Na místním trhu prodávala arašídy, které od ní koupil. Byla smutná, Mehmet jí polichotil a její upřímná reakce Vás chytí za srdce.

Cesta mladého fotografa vedla i do Ekvádoru, kde se potkal s paní Margaritou. Ta prodávala ovoce na pouličním trhu. Milé gesto rozesmálo i ji.

V Ekvádoru se potkal i s paní Mariou. Mehmet rozzářil úsměv také jí.

https://www.instagram.com/p/BEVHROwA2jT/?utm_source=ig_web_copy_link

Mladý fotograf zavítal i do Ománu, kde se potkal s paní Zehrou. Ta se věnovala vyšívání. I ona je příkladem toho, jak maličkosti a komplimenty dokážou potěšit každou ženu.

Úsměvy žen zkrátka hovoří za vše.

View this post on Instagram

Photo by @rotasizseyyah Son 4 yıldır dünyayı gezmeye çalışıyorum.Gittiğim her yerde Avrupa ve ABD hariç kadınlar acayip fazla çalışıyor.O da yetmezmiş gibi bazen yanlarında da 1,2 tane çocuk var. Rusya'da tren garlarında bilet kesen,gece vagon içlerini ellerinde fener,çiçekli pijamalarıyla kontrol eden,servis yapan 60 yaşlarında ton ton teyzeler gördüm.Tayvan'da kırmızı ışıkta ufak mısırlardan satmaya çalışan ama sadece para vermeye kalksan kabul etmeyecek,yüzündeki derin çizgilerden çok yaşlı olduğunu anladığım nineler gördüm.Kamboçya'ya hiç değinmiyorum bile.Tayland'da ise 60 yaşındaki adamların yanına zorla verilen gencecik kızlar gördüm,yüz ifadelerini anlatmaya kelime haznem yetmez.Ukrayna'da -5,-6 derecede sokakta sebze-meyve satmaya çalışan yaşlı bir kadının o ufacık çuvalına polisler tarafından zorla el konulduğunu gördüm.Kadının polislere bakışını hiçbir oyuncu canlandıramaz.Bolivya'da gece saat üçde 14-15 yaşındaki kızıyla beraber çöpten kağıt,teneke kutu ve yiyecek birşeyler toplayan anneyi gördüm.Anne normaldi ama kızla göz göze geldiğimde yüzündeki ifadeyi unutmuyorum.Guatemala'da erkeklerle beraber ağır inşaat işinde çalışan,kum karan, tuğla taşıyan kadınlar gördüm,utancımdan fotoğraflarını çekemedim.Ziyaret ettiğim yerli köylerindeki kadınların çalışma şekli ise insanüstüydü.Sırtında bir bebek,karnında başka bir bebek,doğum yapacağı güne kadar tarlada,bağ,bahçede çalışan kadınlar gördüm.Eşi hamakta uyurken kendisi toprak üstünde uyuyan,üstüne üstlük bir adı bile olmayan gencecik bir kız gördüm.Köpeğin bile adı varken inanamadım,defalarca sordum ama kızın bir adı yoktu.Bu fotoğrafta gördüğünüz Wayuu yerlisi Naire ise 4 yıldır hiç yağmurun yağmadığı,Kolombiya'da çölün ortasındaki Cabo De La Vela kasabasında yaşıyor.Yaptığı çanta ve elişi ürünlerini buraya çok nadir gelen yabancılara satarak hayatına devam ediyor.Yüzündeki boyayı ise migaroja denilen bir bitkiden yapıyor ve onu maske gibi kullanıyor.Güzellik maskesi zannetmeyin. Bunu 40 dereceyi geçen kurak çöl sıcağından ve güneşten yüzünü korumak için yapıyor. Biri dünya kadınlar günü mü dedi?Wayuu yerlisi Naire'nin dünyada böyle bir gün olduğundan haberi bile yok.

A post shared by Rotasız Seyyah (@rotasizseyyah) on

Už jste četli?

Zdroj: Instagram/ Mehmet Genç

Předchozí článekČtyřletá dívka chce potěšit chudé a opuštěné děti. Pošle jim stovky vánočních dárků
Další článekBěhem lockdownu zpívají ptáci pestřejší melodie a jsou víc sexy, říkají ornitologové

Komentáře

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno